Return to Uutiset

Vertaisvarikko – tapaamiset alkaneet

18.3.2018 – Vertaisvarikko – tapaamiset alkaneet

Jatkoksi kolmelle aikaisemmalle suunnittelupäivälle Pakolaisten Puolesta ry on aloittanut yhdessä Turvapaikanhakijoiden Tuki ry:n ja Kotimajoitusverkoston kanssa Vertaisvarikko – nimellä kulkevat vapaaehtoisten koulutus ja tapaamistilaisuudet.

Ensimmäinen tapaaminen pidettiin lauantaina 17.3. Pasilassa Tutu ry:n ja Kotimajoitusverkoston tiloissa. Läsnä paikanpäällä oli kolmisenkymmentä vapaaehtoista avustajaa ja etäyhteyden päässä parisenkymmentä lisää Turussa, Jyväskylässä ja Joensuussa.

Kouluttajat tapaamisessa olivat pitkän linjan aktiiveja. Aihepiireinä käsiteltiin turvapaikanhakijoiden avustajana ja tukena toimimista monesta eri näkökulmasta, keskittyen paljolti yhteistyön turvapaikkaprosessissa avustavan juristin apuna. Lisäksi puhuimme viranomaistoiminnasta ja viranomaisten kanssa toimimisesta Suomessa.

Tulevia vastaavia tapahtumia on jatkossa suunnitteilla lisää. Otamme mielellään vastaa ehdotuksia aihepiireistä ja käsiteltävistä kysymyksistä sekä nyt osallistuneilta että kiinnostuneilta osallistujilta.

TIINA PELKONEN