Return to Uutiset

Maailma Kylässä festareilla

14.7.2018 – Maailma Kylässä festareilla

 

26-27.5 2018 oli mahdollisuus allekirjoittaa kansalaisaloitteita kaksin kappalein. Pakolaisten Puolesta ry:n vapaaehtoiset yhdistivät voimansa Welcoming Europe – kampanjan kanssa samassa pöydässä.

Pöytä löytyi Mahdollisuuksien Torin Uskontojen Kylästä, keskeltä eri alojen yhdistysten ja ystävyysseurojen pöytiä sekä uskontokuntien esittelyjä. Naapureina meillä oli Ekumenia, selän takana Story Telling Cafe:n mahtava porukka, käytävän toisella puolen Pelastakaa Lapset ry ja Arabikansojen ystävyysseura. Opimme myös keitä ovat Bahai’i uskonnon edustajat, tapasimme isä Teemun ja näimme ekumeenisen hartaushetken.

Parasta antia olivat pöytämme luokse pysähtyneet kävijät, joiden kanssa juttelimme kaikesta maan ja taivaan väliltä. Tulipa kansalaisaloitteemme allekirjoitettua tai ei, arvokkainta on rauhallinen keskustelu hyvässä ilmapiirissä. Kiitos siitä kaikille!

Aloitteet löytyvät edelleen netistä.

Solidaarisen Euroopan puolesta ja kansalaisyhteiskunnan sekä vapaaehtoistyön ja ihmisten auttamisen vapauden takaamiseksi, koko Euroopan yhteinen kansalaisaloite täältä: https://www.weareawelcomingeurope.eu/fi/

Turvapaikanhakijoiden oikeusturvan puolesta ja vuoden 2016 oikeusapu-uudistuksen perumiseksi ja oikeusavun saatavuuden parantamiseksi turvapaikanhakijoille Suomen kansallinen kansalaisaloitteen löytyy puolestaan täältä:
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/3104

Meidät näette jatkossakin tapahtumissa ja turuilla ja toreilla. Tunnuksiamme ovat #kansalaisaloite3041 ja #pykälä9

     

 

Aktiivista kesää!

TIINA PELKONEN